Monday, January 24, 2011

Troli ker yang bersalah?


Shopping memang best
best lagi kalau ada orang sponsor.
Kali ini mari kita
lihat satu lagi
sikap orang kita
semasa shopping.

Ramai memilih untuk menggunakan troli.
yer la...senang nak isi barang yang banyak.
Masalahnya
setelah siap isi barang dalam kereta,
troli tu simpan kat mana?
tempat yang sepatutnya
atau biarkan saja kat situ?

haa...Dalam ramai yang bagus tu
ada juga yang dengan selambanya
meninggalkan saja troli tu sesuka hati.
Banyak kali juga KM7 terserempak
dengan troli yang diletakkan di belakang kereta KM7.
Sungguh tak bertamadun
mereka yang melakukannya.

Itulah sikap segelintir
orang kita.
Bercakap memang pandai
tapi tingkah laku hancur....
cakap tak serupa bikin.


3 comments:

zmah said...

Ok baru dapat komen....perkara troli ini memang selalu terjadi dimana-mana,depa nak senang letak je belakang orang lain tapi depa tak fikir orang lain pun nak senang juga.Sepatutnya saling menyenangkan letaklah ditempat yang disediakan...baru sama-sama senang.

Anonymous said...

Orang mane yang letak troli belakag keta KM7 tu?


Mesti orang kelantan kan.. :D Feel orang kelantan memang gitu, pegi negeri orang pun wat perangai same..

ps saya selalu bg komen, tp kali ni nak komen scr anon.

♥ Princess ♥ said...

pandai guna pandai la simpan...haishhhh org sekarang...