Friday, March 25, 2011

Pulut ikan bakar vs Sampah


Sehari dua ni
hujan pula di Kelantan.
Alhamdulillah...
segar sikit tumbuh-tumbuhan.
Hujan jer mesti teringat kat makanan.
Jadi kali ini KM7 nak ceritakan
satu lagi jenis makanan yang best,
iaitu pulut ikan bakar.

Lokasinya kalau dari
jambatan Tok Bali,sebelum simpang
ke Cherang Ruku.
tengok gambar kat atas tu..
mesti ada yang pernah ke sana.

Inilah pulut ikan bakar.
harga untuk hidangan itu RM 4
KM7 beli bungkus jer pasal nak makan
kat sini.....
*
*
*
*

jeng..jeng...jeng....
nak makan kat bawah jambatan ni....
Itulah jambatan Tok Bali.
Sebenarnya ada banyak kawasan rehat
disediakan sepanjang laut di bawah jambatan tu.

Awas...ada banyak kucing
di kawasan ini.
Maklumlah dekat dengan laut,
banyak ikan kot...
Sampah pun banyak juga.
sakit mata memandang.
Nak salahkan siapa yer,
tempat rehat ada tapi tong sampah tak disediakan.
Maka bertimbunlah sampah sarap di situ.
Harap ada pihak bertanggungjawab
memantau dan mengambil inisiatif
agar kebersihan dan keindahan Tok Bali terjaga.

3 comments:

Hansyirah Takezur said...

tak pernah pulak sy lalu kat bawah tu.. sy biasa fly over kat jmbatan tu je..hmm..

Anonymous said...

amboi...siap promosi pulut bakar ke...he..he...mesti banyak dapat komisen tu..? tiba2...air liur meleleh tanpa disedari....hu..hu...hu...

Nava Kishnan said...

Love the pulut and ikan bakar, drool.