Friday, January 4, 2013

Berita baik untuk si gemuk


Saya tertarik dengan laporan akhbar Kosmo hari ni pasal gemuk.Kononnya mengikut kajian terbaru,individu yang gemuk sikit boleh hidup lebih lama.Wah....lepas ni ramai la yang nak jadi gemuk.hehe..

Sebagai orang Islam,umur kita telahpun ditentukanNya.Bagaimanapun ini hanyalah kajian,dan mungkin ada kebenarannya.Menurut kajian ini,lemak dalam tubuh manusia bertukar menjadi sumber tenaga simpanan sewaktu seseorang jatuh sakit dan memberi kekuatan kepada tubuh untuk terus hidup.

Jadi takde masalah sangatlah kan bagi seseorang yang gemuk sikit.....(sikit jer...bukan banyak tau!) asalkan mereka mengamalkan gaya hidup sihat.

Maklumat lanjut,sila baca akhbar tersebut,atau tanyalah doktor anda.

5 comments:

Razil Tahir said...

asalkan sihat dah lah...
tapi kena pastikan betul-betul sihat lah, jangan feeling-feeling sihat jer.. huhuhuhu

trah zain said...

gemuk sikit maknanya overweight yg tak sampai tahap obesiti tu ke?

pendapat saya, betul kajian ni, tapi kalau fikirkan, dari sudut tenaga simpanan tu elok, tapi kalau gemuk, peratusan negative effect lg tinggi yg ada yg boleh bwk kpd sudden death. jadi kalau dorang kata hidup lebih lama tu mybe sesuai kalau dalam situasi tertentu cth: time xde bekalan makanan ke, atau sewaktu dengannya...

ini hanya pandangan drp budak yg yg sedang belajar lagi. nice entry ni, buat saya terfikir.hehe (^____^)

krole said...

huhuhu...jnji gemuk skit kat KM7...kalo gmuk banyak pergh! cam2 penyakit lak mai nnt~

jaakechik said...

jaa nak gemuk tapi sampai ke hari ni masih x berjaya lagi...hukhuk...

sukiman said...

orang gemuk sedap dipeluk... he he he.

saya pun gemuk, orang gemuk biasanya akan seksi sikit...