Friday, November 8, 2013

Akhirnya: Sony Xperia Z1


Alhamdulillah,akhirnya dapat juga saya memiliki Sony Xperia Z1 .Baru seminggu menggunakannya,terasa seronok pula dengan handphone Sony.Sebelum ni saya menggunakan handphone jenama Samsung.Nak beralih angin orang kata.hehe.

Setiap orang ada alasan yang tersendiri dalam memilih handphone kegemaran.Sebab utama saya memilih Sony Xperia Z1 ini ialah kualiti gambarnya yang cantik dan jelas.Maklumlah 20.7 mp.Sound nya juga memang memukau.Kedua-dua aspek tersebut memang menjadi keutamaan saya.

Ada 3 warna iaitu putih,hitam dan purple.Saya memilih purple,saja nakkan kelainan.Banyak lagi aplikasi lain yang terdapat pada handphone ni.Saya sendiri belum habis menerokanya.Nak beli aksesori seperti cover/casing nya pun takde lagi kat Kota Bharu ni.Maklumlah barang baru sampai.

Untuk maklumat lanjut,anda juga boleh membaca artikel berkaitan handphone ini DI SINI.

11 comments:

Cheqna said...

Tahniah..fmly saya msh dgn samsung..hehe..

Sop Nama Saya said...

wah.. hebat
tahniah cikgu :)

Mohd Ghazali Abdullah said...

terima kasih Sop.hehe

Ida Syuhada said...

Wahhh sony dah mula nak naik yer... tak pernah guna sony...functionnya sama tak dgn samsung?

Mohd Ghazali Abdullah said...

Ida...function sama jer dgn samsung tu,cuma ada beberapa upgrade

Norhasniza Khalid said...

wow, nampak menarik, mama tengah berangan-rangan nak memiliki smartphone.. macam best pulak tengok sony ni.. hihi

BaNu Syah said...

fuhh best guna hp canggih ni kan.. =)

trah zain said...

lawa gak, camera yg penting,,,hehe

Mohd Ghazali Abdullah said...

Betul...betul..camera ptg. Skrg semua nak ambik gamba. hehe

atien zuraidah said...

Wah,,saya punye xperia M..gmbr terbaik dri samsung..i like purple,,tp saya punye hitam sbb masa tu x de stok.

sukiman said...

Bestnya...