Monday, December 16, 2013

Yes huddleXS 4G


Secara rasminya saya telah menggunakan Yes huddle XS...4G mobile hotspot kat rumah.Sebelum ni guna broadband Celcom...macam siput berjalan jer kelajuannya.(opsss..sorry...slow pun dah banyak jasanya..) Kenapa saya memilih Yes? sebab kat depan rumah saya ni ada menara komunikasi Yes...hehe..maka kelajuannya amatlah membanggakan...

Saya memilih huddle pula kerana hotspot ni boleh dikongsi dengan banyak gajet lain seperti handphone, laptop, galaxy tab dan seumpama dengannya....pada satu-satu masa.Kan jimat tu....bayar satu bil untuk kegunaan banyak gajet. Penting juga, saiznya yang kecil dan ringan, boleh dimasukkan dalam poket jer, senang untuk dibawa ke mana-mana.

Ada banyak pakej...Untuk huddle..bayaran permulaan RM 230, Untuk bulanan...saya ambil pakej paling murah RM 48. Saja nak try dulu...lepas ni boleh upgrade kalau berpuas hati. Kontrak 2 tahun ter...jom layan gambar....




Setakat ni saya puas hati kerana walaupun pakej untuk 2 gb, kelajuannya excellent..setakat nak update blog dan berFB. Bagi yang nak ber Youtube dan game tu eloklah ambil pakej yang mahal -mahal tu...hehe... Ada peraduan pula yer beli Yes ni...Hadiah melancong ke Sydney...menarik juga kalau menang tu...hehe...

9 comments:

Normi Nieza said...

wah..tahniah..:)

Atika Ramlan said...

kenapa rm230? i thought activation fee rm100+Rm48 je

Mohd Ghazali Abdullah said...

Atika..sebab saya ambil pakej 2GB jer..huhu

Mohd Ghazali Abdullah said...

tapi kan..saya check dlm website yes tu... rm100+rm48 jer...nanti nak gi tanya balik kedai tu.hehe..TQ Atika

budi os 19 said...

Memang menyenangkan ya..saat browsing mempunyai koneksi bagus

Sukma Haron said...

macam best jer.....

Akeyla Azmi said...

wow
looks cool :D

Siara Elina said...

mesti best kan (: moga2 pilihan cikgu kali nie ok sikit ^^ in shaa Allah.

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/