Thursday, May 28, 2020

Pemegang Kad Kredit Teachers Card BSN sila Berhati-hati


Kepada pemegang kad kredit TC Mastercard Gold-I macam dalam gambar di atas tolong berhati-hati. Saya juga pemegang kad kredit tersebut. Baru-baru ini saya mendapat sms daripada BSN menyatakan ada baki tertunggak yang belum dibayar. Hairan juga sebab dah lama saya tak guna kad ini. Seingat saya, sekali saja guna kad kredit ini masa mula-mula dapat kad ini dahulu. Itupun saya dah jelaskan kesemua bayaran.

Thursday, May 21, 2020

Bjak memang Bijak Tapi Saya Kecewa!




Setiap kali iklan ini keluar dalam media sosial, saya tertarik untuk menggunakan perkhidmatannya. Tibalah satu hari itu, kebetulan road tax kereta akan tamat seminggu lagi, maka saya pun berurusanlah untuk dapatkan insuran dan road tax kereta. Setelah dibuat pembayaran secara online, email diterima. Boleh print sendiri cover note insuran. Cuma kena tunggu road tax. Oklah, saya tunggu!

Friday, May 8, 2020

Buat Pizza sendiri, Tak sangka jadi besar!


Selalu kalau nak makan pizza, beli saja pizza hut ker, Dominos pizza ker ataupun pizza kat pasar malam. Kali ni kita buat sendirilah pula. Beli bahan-bahannya, proses saja di rumah. Tengoklah kejadiannya nanti macam mana yer!

Monday, May 4, 2020

Bosan makan nasi, Jom buat Mee Sup


Dah bosan makan nasi masa berbuka? Jom saya cadangkan makan mee sup.Kami baru makan masa berbuka semalam. Buat sendiri di rumah. Nampak jer simple, tapi remeh juga penyediaannya. Jangan bimbang, berbaloi sediakan mee sup ni sebab sedap dan habis!

Sunday, May 3, 2020

Ayam Panggang ala Kenny Rogers di Rumah


Nak makan ayam panggang Kenny Rogers? Musim PKP sekarang ni kena buat sendiri di rumah. Puan isteri saya dah mencubanya. Resepi ambil kat Google saja! Hasilnya memang menjadi!