Monday, March 24, 2014

Laksa Pattani


Kalau disebut laksa, macam-macam laksa ada..laksa Penang, laksa Kelantan, Laksa Johor. Pendek kata setiap negeri ada laksanya sendiri. Kali ni kita cuba laksa Pattani pula...kira merentas sempadan Siam sana. Laksa Pattani ni halus jer..besar sikit daripada bihun.Macam dalam gambar kat atas tu la laksa Pattani. Bagi mereka yang berada di Kelantan, rasanya dah biasa juga dengan laksa ni.



Macam-macam ulam-ulaman ada untuk laksa Pattani.
Saya paling tak suka daun apa entah...rasa macam pudina.hehe..


Kuah untuk laksa ni...saya biasa makan kuah yang kuning tu


Sekarang laksa Pattani ada di Kota Bharu


Berselera sekali puan isteri makan laksa Pattani


Kat sinilah ada jual laksa Pattani,
dan macam-macam makanan Thai yang lain.
Kalau sempat, saya update blog dengan menu yang lain pula.

5 comments:

Akeyla Azmi said...

eh eh ni dekat mana eh?
Free tak? Hihihihi nak gi jugok heheehehee

D.Shahril Hakime said...

sebagei seoghang penggemar tegar Laksa.... awok akan caghi Laksa Pattani ni....

Ahmad Zaki said...

Sedap ni. Terasa nak makan la pula.

ZH Blogger

Normi Nieza said...

mcm pernh makn..:)

Wafa Cw said...

Allah... sedapnya laksa pattani... yang best tu banyak ulam... sedapnyerr...

Ping.busuk.org