expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Monday, March 24, 2014

Laksa Pattani


Kalau disebut laksa, macam-macam laksa ada..laksa Penang, laksa Kelantan, Laksa Johor. Pendek kata setiap negeri ada laksanya sendiri. Kali ni kita cuba laksa Pattani pula...kira merentas sempadan Siam sana. Laksa Pattani ni halus jer..besar sikit daripada bihun.Macam dalam gambar kat atas tu la laksa Pattani. Bagi mereka yang berada di Kelantan, rasanya dah biasa juga dengan laksa ni.



Macam-macam ulam-ulaman ada untuk laksa Pattani.
Saya paling tak suka daun apa entah...rasa macam pudina.hehe..


Kuah untuk laksa ni...saya biasa makan kuah yang kuning tu


Sekarang laksa Pattani ada di Kota Bharu


Berselera sekali puan isteri makan laksa Pattani


Kat sinilah ada jual laksa Pattani,
dan macam-macam makanan Thai yang lain.
Kalau sempat, saya update blog dengan menu yang lain pula.

5 comments:

  1. eh eh ni dekat mana eh?
    Free tak? Hihihihi nak gi jugok heheehehee

    ReplyDelete
  2. sebagei seoghang penggemar tegar Laksa.... awok akan caghi Laksa Pattani ni....

    ReplyDelete
  3. Sedap ni. Terasa nak makan la pula.

    ZH Blogger

    ReplyDelete
  4. Allah... sedapnya laksa pattani... yang best tu banyak ulam... sedapnyerr...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan meninggalkan komen di blog KM7. Sila tinggalkan link blog anda untuk tukar link bloglist. Terima kasih, sila datang lagi.