Friday, October 15, 2010

Remote Control

1. Hidup zaman sekarang sangat mudah.Dahlah peralatan serba canggih,kita juga tak perlu banyak bergerak.Maklumlah semua benda dah pakai remote control.Seronok kan!

2. Kalau nak cerita kebaikan remote control ni banyaklah kan....

3. Kali ni kita tengok apa keburukannya pula.

a. menjadikan seseorang itu pemalas
sebab tak payah bergerak,hanya duduk aje....dah boleh tukar channel tv,aircond dll.

b. menggemukkan badan
ada kaitan dengan malas tadi.Yer la...asyik duduk aje...pastu makan2 pula.

c. tak boleh concentrate dengan satu2 channel
Kejap2 tukar channel TV...biasanya masa iklan.

d. kena beli bateri
kalau kerap guna,mesti bateri dalam remote control tu cepat habis.

e. bunyi bising.Kenapa?
ala...kalau remote control kereta anda dijadikan permainan oleh anak2.

f. dan lain-lain
anda mesti tahu...boleh kongsikan di sini.


4. Best juga kalau orang boleh di'remote control'kan......hehehe

3 comments:

kobEj0rdan~ said...

teknologi merosakkan manusia:D

akuvision said...

remote memang memalaskan manusia, jadi kita yang malas ni rajinkan diri dengan bersenam asas

anati said...

Yeaa...kalaulah saya boleh remote controlkan anak anak murid sayaa......