Sunday, February 27, 2011

Hari akhir bayar saman

(Gambar hiasan:Google)

Esok 28/2/2011
hari akhir bayar saman trafik.
haa..macamana abang-abang,kakak-kakak
makcik-makcik pakcik-pakcik sekalian...
dah jelaskan bayaran ke belum?

hmm..kat pejabat pos sehari dua ni
penuh dengan mereka yang baru sempat nak bayar saman.(yer ker)
Biasalah orang kita ni suka buat kerja last minute.
Apapun bayar tetap bayar kan...
kalau tidak tak pasal-pasal kena blacklist.

KM7 pun dah bayar saman tu..
bayar kat rumah secara online jer
sebab malas nak berebut-rebut kat pejabat pos.
Dalam beberapa saman tu..
ada juga ler saman yang bukan kesalahan kita sendiri.
nak buat macamana kan...dah daftar atas nama kita..
kita lah yang kena bayar..ishh tak adil nya...

Tengok berita tadi,
tempoh pembayaran saman tak dilanjutkan.
baguslah tu....
sesekali tu orang kita ni kena dilatih supaya
jangan tunggu saat-saat akhir...
mesti ada yang duk berkira-kira tempoh pembayaran
akan dilanjutkan.
hah ambik...camana tu..
rasanya esok jem teruk lagi kaunter pembayaran saman.
apapun...selamat membayar saman..
menyumbang untuk negara...huhu...

3 comments:

zmah said...

Rasa macam ada saman tapi orang lain yang bawa macam mana ni??

yahaya said...

saya org lain bawa,tak mengaku akhirnya saya yg bayar.

Ainul Mardziah said...

saya baru jer bayar saman tak sempat lagi masuk dalam sistem.Kena saman parking dan road tax. Pergi bayar cepat2 kena RM 30 jer.