Thursday, June 9, 2011

"Saya follow blog dia...tapi dia tak follow pun blog saya...!"

Amacam tajuk entri kat atas tu?Ada kena-mengena dengan sesiapa ker?.Sajalah nak sentuh pasal followers blog ni kan....sebab ada orang suka kalau blog dia ramai follower.Tapi ada juga yang tak kisah...asalkan trafiknya sentiasa tinggi.

Memang kalau kita suka sesuatu blog tu...kita akan jadi follower blog tersebut.Kadang-kadang tu ada blogger baru yang follow bukan sebab suka...tapi nak tambah bilangan follower blog dia jer.Jadi....kita pun followlah juga blog mereka.Kalau tak follow...kesian pula.Sampaikan ada yang guna istilah u follow i...i follow u..

Hmm...biasalah tu...Kalau tak tulis istilah tu pun faham-fahamlah yer....Jangan pula ada yang merayu-rayu minta di follow.Ada orang tak suka macam tu tau!Apa hal pun...eloklah kita cari jalan supaya blog kita tu menarik sehingga orang sudi untuk follow tanpa dipaksa.

KM7 mengucapkan terima kasih kepada semua follower blog KM7.Hmmm..bilalah nak capai angka 1000 tu......

9 comments:

Mrs.Yie said...

biasa la tu cikgu..kebanyakan yg macam tu adalah blog2 yg baru di buka..diaorang belum berpengalaman lagi..x boleh jugak nak salahkan diaorang..pada mereka yg dah lama berblog,jadilah pembimbing yg baik..tegur elok2..jangan sampai ada adik2 yg kecik hati..

Abang Long said...

Salam..ramai follower melambangkan kefamousan blognya walaupun daily visitor tak sampai suku jumlah follower..hehe. Tidak semua blog otai or blog yg dah lama bertapak jumlah followernya ramai...ada gak blog baru beberapa hari tapi jumlah follower mak ai..ish3.

Prinsip aku simple, aku follow sebab aku nak follow, engkau nak follow sukahatilah..huhu

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/entry-malam-jumaat-18sx.html

SoLy SoLicious said...

tol2.... tapi sedih la jugak kan...kite follow die, die buat xtaw aje nan kita kan kan.....

= Ratu CRistaL said...

Haha..topik best ni...saje je menyebok komen kat sini...

Sebagai seorang penulis blog, bagi RC sebenarnya tiada istilah paksaan dalam kamus kehidupannya..

Nak follow..follow la..tak nak follow pown takpe..
kalo kita tak suka blog orang tu..
buat pe follow..

namun takde salahnya mengeratkan silaturrahim sesame kita..kan?

Apa yang kita buat mesti bersebab..

So..secara ringkas...
Buatlah dan pilihlah yang terbaik..moga bahagia.(^^,)

http://hikayatratucristal.blogspot.com/

Sephi Sephia said...

Follow secara ikhlas. Bukan kerana angka. Itu yang terbaik.

Ir Warhamnie said...

C9ikgu follow la blog sy,,sy follow doh blog cikgu..hehe...-irham 5is-

Ir Warhamnie said...

C9ikgu follow la blog sy,,sy follow doh blog cikgu..hehe...-irham 5is-

KM7 said...

terima kasih kpd semua yg memberikan komen di sini.Moga2 ada kebaikan.

Khairil said...

follower bukan ukuran...

saya suka dengan blog yang boleh membuka minda dengan entrynya yang bagus...