Monday, January 23, 2012

035:Siling,Pendawaian dan alarm


 Salam semua.Dah lama tak update blog,
sejak kematian ayah KM7 seminggu yang lalu. (klik di sini )
Semalam, KM7 pergi menjenguk rumah yang sedang dibina.
Sekarang tengah disiapkan pemasangan batang paip untuk 
pendawaian elektrik,alarm dan juga pemasangan siling.




 Sebahagian daripada siling biasa yang dipasang.
Siling kapur belum pasang  lagi tu.



 Tengoklah dinding yang dibelah
untuk dimasukkan batang paip bagi pendawaian nanti.



 Siling bahagian luar rumah



Yang ni pula bahagian hadapan rumah.
Rumah hampir siap.Sedih juga kerana arwah ayah tak sempat
melihat rumah ni siap sepenuhnya.
Sekali lagi,Al-Fatihah untuk arwah ayah.


7 comments:

Cendana Kasih said...

KM7, dh pasang alarm, pasang la skali ngan cctv...hehehe

besar betul rumah...berbaloi2 ambik masa nk siap...

whitecappuccino said...

bila tengok rumah yg hampir siap ni, saya juga teringat arwah ayah, dia juga pergi sebelum sempat tengok rumah kami siap..:(

KM7 said...

CK...bagus juga idea pasang cctv tu.
WC..sama la kita..:(

Fabulous Me said...

Menarik nampaknye.. Seronoknye rmh nk siap..

kiz said...

wah dah nak siap tu rumah..

Hanif Idrus said...

Nampak kat luar..besar rumah!!!

A'IM said...

wah..dah hampir siap.. besar gak ek.. :)