expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, December 24, 2014

Gambar banjir di Kelantan 2014


Banjir yang agak besar di Kelantan tahun ini. Banyak kawasan yang tidak pernah dinaiki air sebelum ini telah menjadi kawasan yang dipenuhi air sehingga penduduk terpaksa berpindah. Rata-rata di media sosial dan media massa hari ini melaporkan kejadian banjir yang luar biasa di Kelantan pada kali ini. Dalam entri kali ini, saya ingin berkongsi gambar-gambar yang popular yang saya kumpulkan daripada media sosial seperti WhatsApp, Telegram, mahupun FB. Kredit kepada pemilik asal gambar berkenaan.

Gambar pertama di atas, saya perolehi sekitar jam 9 pagi tadi. Lokasinya di SMK Manik Urai. Semua sudah maklum kejadian yang menimpa mereka yang terperangkap di sana. Semoga mereka tabah dan dapat diselamatkan dengan segera.Lokasi: Gua MusangLokasi: Kota Bharu


Lokasi:Kuala Krai


Lokasi: Kuala Krai
Lokasi: Kuala Krai
(MRSM Kuala Krai?)Lokasi: Kota Bharu


Lokasi: Kota Bharu


Lokasi: Kota Bharu sekitar jam 6 petang tadi


Lokasi: Kota Bharu


Lokasi: PPD Kuala Krai


Lokasi : Kota Bharu


Lokasi: Kota Bharu sekitar jam 6 petang tadi


Lokasi: Kota Bharu

Marilah kita sama-sama berdoa semoga semua mangsa banjir tabah menerima dugaan ini. Juga mendoakan keselamatan semua yang terlibat dengan bencana ini. Sesungguhnya semua yang berlaku ini adalah ujian daripadaNya. 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi singgah dan meninggalkan komen di blog KM7. Sila tinggalkan link blog anda untuk tukar link bloglist. Terima kasih, sila datang lagi.