Sunday, March 1, 2015

Projek baharu depan rumah


Ini projek terbaru kami tahun ni.Hehe..projek la sangat, macam besar jer bunyinya..Tambun tanah sikit kat depan rumah untuk naik taraf jalan dari pintu pagar ke hadapan tangga rumah. Tak banyak pun oder tanah, cuma 7 lori jer. Sekarang harga tanah RM 120 selori. Masih harga asal macam tahun lepas.



Tunggu masa jer nak oder jengkaut (keh) pula.hehe...Timbunan tanah tu bukan larat nak guna tenaga manusia. Yang tu pun kena pakai duit juga nanti. Harap-harap adalah durian runtuh untuk tampung perbelanjaan. Hmmm harapan tinggal harapan... 

Jalan lama tu ok jer lagi, cuma kami ada rancangan lain pula kat situ. Projek ni dah lama plan cuma masa dan bajet jer tak berapa nak cukup.Tunggulah dah siap nanti kita story lagi kat sini. Ada orang dah tak sabar ni nak tengok.Haha..tengoklah nanti apa akan jadi...

2 comments:

Ana Impian said...

best baca cerita ttg umah cikgu..huhu byk idea dan maklumat boleh dikongsi sbb semasa cikgu bina umahtu, umah kediaman kami sekeluargapun dalam pembinaan juga..

sukiman said...

wah projek besar ni...