Monday, May 25, 2015

Jom ke Bukit Bendera


Teruja betul dapat melawat Bukit Bendera, Pulau Pinang. Dah lama tak ke sini. Masa belajar kat Pulau Pinang dulu, selalu juga naik ke Bukit Bendera untuk minum ABC Special. Hehe.. Sekarang dah banyak berubah. Train pun dah baru, dan banyak tempat untuk dilawati kat atas sana, selain melihat panorama indah.



Train baru berwarna biru...kalau dulu familiar dengan train merah putih.



Wajib bergambar kat sini.



Apahal nampak serius pula ni...hehe...ambil gambar dalam hujan tu.



LOVE...Tarikan kat Bukit Bendera.




Banyak betul mangga.
Kalau buah mangga boleh juga makan...



Tarikan terbaru juga .......muzium burung hantu.



Kalau anda ke Pulau Pinang, jangan lepaskan peluang untuk ke Bukit Bendera.


2 comments:

Murniwati Awang said...

Saya dah 10tahun duk P.Pinang tak pernah sampai cni..sebab ada sejarah sedih..tapi lepas tgk entry ni rasa nak pergi laa bw anak2 hujung minggu ni..InshaAllah

Travelog Sunyi said...

rindunye nak pekena cendol penang..hihi