Friday, April 20, 2018

Pengalaman Menginap dalam Kabin di D'Geting Beach Resort


Rasai sendiri pengalaman menginap dalam kabin. Belum cuba belum tahu... jadi kami mengambil peluang ini di D'Geting Beach Resort, Tumpat, Kelantan. Dengan bayaran cuma sejumlah RM 150 sehari/semalam, kita boleh merasai sendiri berada dalam kabin di sebuah resort.


Keadaan dalam sebuah kabin... mungkin nampak sempit dan kurang selesa. Tapi bagi ahli keluarga yang tidak ramai, kira bolehlah kan! 



Selain pendingin hawa, dalam kabin ini juga disediakan kipas dan tv untuk keselesaan penghuni





Terdapat juga jenis penginapan lain selain kabin.
Kita boleh membuat pilihan berdasarkan bajet sendiri.



Ada banyak wakaf untuk berehat dalam kawasan resort



Kolam juga ada di resort ini. Pasti menjadi kesukaan anak-anak



Kolam dibuka juga kepada pengunjung yang tidak menginap di resort, dengan 
dikenakan bayaran masuk.. Secara peribadi, saya rasakan situasi ini 
tidak memberi 'privacy' kepada mereka yang menginap di resort ini.



Tak sampai 10 minit dari resort, kita boleh ke Kedai Bebas Cukai Pengkalan Kubor





Kepada yang berminat, bolehlah datang ke sini...

2 comments:

Mrs Fuzy Hamid said...

menarik tapi pool yg dia open pd public tu mmg tak bagi privacy pada yg stay kat resort tu..

Rexylla said...

menarik juga tu.

----------
Ada akaun Instagram dan nak menang perfume FREE?
Jom join GA kami (IG:@rexylla).
Syarat mudah je.