Wednesday, October 20, 2010

Rumah Idaman

(foto:Google)

Wah cantiknya...banglo siapa tu?

pastinya itu bukan banglo KM7 .

tak mampu rasanya nak buat banglo sebesar itu.

Tapi anda mungkin mampu memilikinya.


1. Setiap orang pasti inginkan sebuah rumah idaman yang sempurna buat diri dan keluarganya.KM7 pun belum ada rumah sendiri lagi ni.Mengikut perancangan, nak mula bina rumah tu awal tahun ni.Tapi ada sedikit masalah teknikal,kena tunda tahun depan pula.Pelan rumah yang dah siap tu rasanya nak buat yang baru pula....alahai duit lagi.

2. Sekarang ni tengah cari idea nak design rumah yang macamana pula.Yer lah kalau boleh nak buat sebuah rumah banglo yang moden, tapi banglo moden tu nampak ringkas sangat.heheh....

3. Seronok kan kalau ada rumah sendiri.Nanti bolehlah buat landskap kat depan rumah,buat kolam ikan ker,taman bunga ker,taman permainan kanak-kanak ker.Wah....banyak betul impian tu.Impian saja tu,belum tentu tercapai.

4. Banyak lagi kena fikir,kontraktor,keluasan rumah,nak buat pinjaman bank,dan lain-lain yang seangkatan dengannya.Sebab tu ramai juga yang beli rumah siap,tak payah fikir banyak perkara.Ada orang kata,penat buat sendiri tak apa asalkan puas hati.Maklumlah,buat rumah ni kalau boleh sekali saja...rumahku syurgaku.




8 comments:

diana said...

saye nak rumah yang sebijik macam gambo diatas..

sweetsal said...

semua org impikan rumah...syukur sy dh duduk rumah sendiri, tak perlu menyewa lagi..nak duk banglo, jauh lagi kot...hehe

Miss Fairladyjim said...

miss jim nak rumah single storey semi-D corner lot pun tak lepas2 lagi nie hhuuhuhhu..wahai developer...tolonglah buat rumah setingkat jer..tak larat nak berkemas rumah dua tingkat nie...:P

GaDis CoMeL said...

nak rumah yang ada orang2 tersayang. hehe.

KM7 said...

Biarlah fizikal rumah seadanya,
yang penting..rumah dilimpahi rahmat
dan kasih sayang.

zulhilmi ibrahim said...

Jika ada kemampuan tak salah memasang angan2 untuk memiliki rumah banglo idaman. Cuma ingatlah rakan2 bahawa rumah yang kekal abadi adalah Rumah Darul Al-Salam( Syurga)......

renung2kanlah......

gnesop.com said...

perh.. mmg sop x mampu :)
sekadar angan boleh kot..huhuhu
gaji kecik da

khairul che hassan said...

erm....rumah impian sudah menjadi kenyataan pd disember 2012....walaupun x sesasama seperti di idamkan along tgk pom begitu teruja.......besaq giler umah skrang.....tahniah...