Saturday, October 30, 2010

Toys sekarang macam-macamlah.....


Tengok tu toys sekarang ni macam-macamlah.Kalau dulu hanya anak patung 
tapi sekarang siap dengan stroller nya sekali.Kreatif juga pembuatnya.
Masa pergi shopping tadi terjumpalah toy tu.
apalagi anak perempuan KM7 pun minatlah kat baby ni.
maka belilah satu.....siap ditolak stoller dan baby tu
dalam pasar raya tu time tu juga.
banyak juga mata  memandang.ah...biarlah...


Itu beg sandang Widad. apa ke nama entahlah...
kat rumah selalu dipikulnya....nak pergi school katanya.


Yang itu si 'opah' nama glamer bagi zirafah ni
selalu juga dibawa tidur


Kecil-kecil dah ajar memancing
hehe...saja beli untuk budak-budak 2 orang ni
bukannya main sangat,berebut adalah...


Macam biasalah Imdad mesti beli kereta
tunjukklah toys lain,tak mahu dia
Itu koleksi kereta yang ke berapa ratus....entahlah..


Widad dengan 'baby' barunya
mata biru lagi tu..siap boleh pejam celik lagi...
Itulah keseronokan mempunyai cahaya mata
Biarpun ibu bapa terpaksa mengeluarkan sejumlah wang
membeli toys untuk anak-anak mereka 
tetapi kegembiraan anak-anak itu yang lebih penting.
KM7 sendiri pun bukannya selalu beli toys untuk anak-anak ni
belipun yang murah-murah aje..tak mau ajar membazir beli toys.
apa-apa pun.....Sayangilah anak-anak anda 


6 comments:

Cikigu Nurin said...

yea...anak anak adalah permata kita yang dianugerah oleh Allah pada kita...mereka jadi penghibur...

Cikigu Nurin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MyZone~theUn4given said...

biasala tu..toy pon ade teknologi jugak skrg nih..:)

KM7 said...

betul tu....sebagai ibu bapa pastikan toys yg selamat untuk anak-anak kita..

diana said...

anak saye lak tak minat baby doll..
dia minat teddy bear,puzzle dan buku kaler je..3 barang ni memang belambak2 kat umah..kalau belikan baby doll main sekejap je pastu dia nak bagi kat orang je..
hahah

cik panadol said...

mase kecik tak suke patung bentuk org/baby semua tu...takot!

tp zaman dl time xde toy2 cmni...budak2 lg kreatif cipta mainan sendiri...