Wednesday, June 22, 2011

Bila kali terakhir anda menukar tuala?

Dah mandi ker belum?Kalau dah mandi mesti guna tuala kan!Agaknya dah berapa lama kita tak tukar tuala tu?Maksud KM7...sejak bila tuala tu dibeli dan digunakan?Ada orang tak kisah....guna tuala yang sama bertahun-tahun...asalkan sering dibasuh.

Buat apa nak tukar kalau tuala tu jenis tahan lama,tahan lasak dan tidak lusuh.Biasanya tuala yang dibeli dengan harga yang mahal ni tahan agak lama.Memang berbaloi.....Kalau yang murah pun tahan lama juga  jika jarang digunakan.

Agaknya kriteria apa yang dipertimbangkan sebelum membeli tuala?Adakah harganya semata-mata?KM7 rasa selain harga, kita juga akan tengok dari segi warna, corak, saiz dan kelembutannya.Kalau lelaki mesti suka warna yang terang-terang.....dan penting juga corak tuala tu tidak berbunga!

13 comments:

Jiejah Gorjes said...

selagi towel tu tak koyak or mereput selagi tu guna, dan suke towel plain :)

cikgu isza said...

saya pilih tuala yang kuat menyerap air. selalunya yang murah tak berapa serap..

PenDekAr LauT said...

Sy pakai tuala yg tebal, dan serap air. Tak kisah warna ape pun. Kene selalu cuci gak tuala tu. Baru tahan lama...

Khairil said...

tuala baru selalunya sukar nak serap air..kena basuh dua tiga kali baru jadi...

saja nak share di sini, kesian sebab ada sebuah famili yang saya kenal,sehelai tuala dikongsi anak beranak....sedangkan benda2 lain boleh dibeli...hmm...

KM7 said...

share tuala....tak patut berlaku...

M Fizan said...

tuala tahan lasak..tak tukar..haha

NuRuL HoNeY said...

tuala yang boleh serap air..means that..tuala yang lama..asal tak koyak dan warna pink..ahakz~~

~nsar~ said...

kualiti dan saiz.. sebab boleh tahan lama.. basuh bayak kali tak reput..

fairuz said...

tuala bukan mahal pon. ape salahnya bertukar-tukar dalam sebulan tu 2 3 tuala gune. hhuhu

hana nabihah said...

asal kotor basuh..tapi selagi tak koyak..guna jek :P

zmah said...

Hari-hari tukar tuala baru.

alif haris said...

kalau tuala setaun sekali ganti amacam ? hhaha :D

724422 @ matyo said...

saya pun suka guna towel yg kuat menyerap air, biasa yg tebal..

jln2 tinggal jejak.. jemput ke blog saya..

kempen jom tukar link