Saturday, June 4, 2011

Hidup ini adakalanya membosankan....!

Alamak....tajuk macam orang frust jer....Sajalah buat saspen.Sebenarnya kalau dilihat rutin hidup seharian kita ni..boleh dikatakan sama jer.Bangun pagi...kerja...makan..kerja lagi...balik kerja....malam...tidur..esok lagi.Bagi yang berkeluarga...sibuk dengan urusan anak-anak sama ada persekolahan mereka,tuisyen dan sebagainya.Bagi yang belum berkeluarga,rutin harian tu mungkin ada sedikit perbezaan..maklumlah tak banyak tanggung jawab.

Hujung minggu pun aktiviti yang sama.Keluar shopping pun tempat yang sama.Makan pun kedai yang sama.Issssh...tak boring ker?Habis  tu nak buat camana,dah tu jer tempat membeli-belah dan makan-makan yang ada.Nak makan kat rumah pun mungkin dah boring juga.Tapi ada orang yang tak bosan buat aktiviti yang sama setiap hujung minggu.Macam blogging juga...aktiviti yang sama tapi ada orang tak bosan kan.

Pendek kata, kalau sesuatu perkara yang kita suka buat tu..maka tak bosan ler kalau diulang-ulang banyak kali pun.Cuma orang yang melihat kita tu jer yang bosan dengan aktiviti yang biasa kita buat.Sesekali tu ada tak rasa bosan dengan sesuatu yang kita suka buat tu?Macam orang yang gemar memancing...mereka ni tak bosan ker dengan rutin memancing tu?hmm...

Anda ada rasa bosan?

6 comments:

Freaky said...

buat la sesuatu yang lain dari kebiasaan. baru la rutin harian x jadi bosan.

Senarai Blog 9-16 Petang ni

Mrs.Yie said...

saya x pernah rasa bosan walaupun full time house wife :)

Abang Long said...

Salam...sebab itu ia dipanggil rutin kehidupan (buat perkara yang sama berulang-ulang). Tapi kalau dah minat atau suka, dia tak peduli dan takkan ada rasa bosan. Macam blogging juga, duduk depan lappy berjam-jam tak pernah bosan. Cuba tetiba, line internet slow atau terminated, sure dia bosan gler..huhu.

Sebab itu dalam kehidupan ada pang surutnya, ada susah senangnya, ada sihat demamnya. Tuhan memberi nikmat tersebut supaya kita tidak bosan semasa di dunia. Kalau di alam barzakh...fikirlah sendiri,,huhu

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/staying-in-car-might-cause-cancer.html

kakyon said...

kekadang bosan juga.tapi..bila mengenangkan rutin dah jadi sebagai tanggong jawab..terima ajelah.

lebih bosan kalau apa yg kita buat takde org menghargainya.bersusah payah seharian melakukannya..org keliling buat derkkk aje..:(

KM7 said...

terima kasih atas komen2 tersebut.

Khairil said...

Salam bro KM7 , kalau sesuatu yang kita suka atau minat tu memang tak boring...