expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, September 11, 2012

Budayakan Tulisan Jawi


Teruja betul saya dengan ball pen kat atas tu.

siap ada slogan lagi tu....

"Budayakan Tulisan Jawi"

Pada mulanya saya membeli ball pen jenama Faster ni

bukan kerana slogan tu,tetapi kerana saya berpuas hati

dengan kualiti pennya.

Tapi setelah melihat slogan tu..mmm bagus juga tu.

Jarang kita lihat pen yang ada slogan macam tu.

p/s:harap lepas ni boleh diletakkan peribahasa ker pula..hehe

34 comments:

  1. ade ek pen camtu.. kat mana jual?

    ReplyDelete
  2. bagus usaha pembuat pen tu dan memang patut dipuji.

    ReplyDelete
  3. dah lama tak beli pen ~~
    bagus jg buat mcm tu..

    ReplyDelete
  4. heh.. saya ada pen macam tu, bangga sebab tulisan jawi kat pen tu.. :)

    ReplyDelete
  5. tak pernah jumpa lagi... bangga pula saya tengok

    ReplyDelete
  6. dah lama betul tak tulis jawi... huhuh tentu tak cantik bila tulis nanti...

    ReplyDelete
  7. tokey syarikat pen sama yg aku pakai kot...http://www.kitatauke.my/2012/12/martabatkan-tulisan-jawi.html

    ReplyDelete
  8. Ck panggil pen jawi. thihihi..

    bes pakai pen ni..^^v

    ReplyDelete
  9. Ok, tak perasan pun ada kat kedai. Haha

    ReplyDelete
  10. Memang satu idea yang baik dan murni. Kalau tidak kita yang membudayakan tulisan jawi, siapa lagi.

    ReplyDelete
  11. Sop sendiri fail bahasa jawi.. hehehe

    ReplyDelete
  12. sedih,tulisan jawi makin terpinggir

    ReplyDelete
  13. eh ada ek pen tu.. macam best je kalau guna.. slogan tu best. Ramai yang kurang tahu tulis tulisan jawi kan.. termasuklah aida. hehehe..

    ReplyDelete
  14. mselim3 pun sangat sokong usaha murni dalam membudayakan tulisan jawi nie...agar khazanah tulisan jawi ini x pupus dek zaman...oleh arus pembangunan IT sekarang nie...

    mselim3

    pls : biar buta IT jangan buta jawi...heheh

    ReplyDelete
  15. bagus banget ballpointnya,,, bahasa jawi maksudnya bahasa apa?

    ReplyDelete
  16. anak-anak sekarang ramai yang tak tahu tulis dan baca jawi

    ReplyDelete
  17. budayakan tulisan jawi memang bagus sekali..kemana menghilang khazanah melayu kalau tidak kerana jawi dan juga jika tidak kerana islam..Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  18. a ah la...bagus betul la...na cari jugak

    ReplyDelete
  19. xpernh plak jumpa pen tulis bhsa jawi..:)

    ReplyDelete
  20. salam ramadhan..
    iklan sikit boleh?jom beli sambil derma
    http://www.wannsury.com/2013/07/amalproject-glam-ramadhan-kasih.html

    ReplyDelete
  21. saya pun pernah beli pen ni. mmg satu usaha yg bagus, selain mewajbkan papan tanda pada jalan dan premis perniagaan menggunakan tulisan jawi

    ReplyDelete
  22. Satu usaha yg sgt2 baik utk memartabatkan kembali tulisan jawi.

    ReplyDelete
  23. Iyelah.... Buat hadiah bagi anak2 murid hujung tahun ni bagus kot.Mana nak beli?Tak terjumpa pun.

    ReplyDelete
  24. tulisan jawi yg semakin hari semakin terpinggir...

    ReplyDelete
  25. saya still menulis guna jawi untuk unformal occasion dalam kehidupan seharian. =) rasa macam special haha

    exam dah habis
    http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/11/exam-dah-habis.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan meninggalkan komen di blog KM7. Sila tinggalkan link blog anda untuk tukar link bloglist. Terima kasih, sila datang lagi.