expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, September 11, 2012

Budayakan Tulisan Jawi


Teruja betul saya dengan ball pen kat atas tu.

siap ada slogan lagi tu....

"Budayakan Tulisan Jawi"

Pada mulanya saya membeli ball pen jenama Faster ni

bukan kerana slogan tu,tetapi kerana saya berpuas hati

dengan kualiti pennya.

Tapi setelah melihat slogan tu..mmm bagus juga tu.

Jarang kita lihat pen yang ada slogan macam tu.

p/s:harap lepas ni boleh diletakkan peribahasa ker pula..hehe

34 comments:

zulhilmi ibrahim said...

usaha yang murni...bagus tu..

AFNI said...

ade ek pen camtu.. kat mana jual?

Unknown said...

budayakn tulisan jawi anda

yusuflaili(Goku) said...

bagus usaha pembuat pen tu dan memang patut dipuji.

Unknown said...

dah lama tak beli pen ~~
bagus jg buat mcm tu..

THE AUTHOR said...

Bagus..usaha murni!!

Unknown said...

heh.. saya ada pen macam tu, bangga sebab tulisan jawi kat pen tu.. :)

syiela said...

tak pernah jumpa lagi... bangga pula saya tengok

fyna ahmad said...

uniknye pen tue. ^^;

Mia Liana said...

dah lama betul tak tulis jawi... huhuh tentu tak cantik bila tulis nanti...

kitatauke said...

tokey syarikat pen sama yg aku pakai kot...http://www.kitatauke.my/2012/12/martabatkan-tulisan-jawi.html

CintaKhadijah said...

Ck panggil pen jawi. thihihi..

bes pakai pen ni..^^v

IZZ HAZWANI. said...

Ok, tak perasan pun ada kat kedai. Haha

Unknown said...

Nice one..

Muttallif said...

Memang satu idea yang baik dan murni. Kalau tidak kita yang membudayakan tulisan jawi, siapa lagi.

gnesop said...

Sop sendiri fail bahasa jawi.. hehehe

Cikgu Badar said...

sedih,tulisan jawi makin terpinggir

Diari Si Froggie said...

eh ada ek pen tu.. macam best je kalau guna.. slogan tu best. Ramai yang kurang tahu tulis tulisan jawi kan.. termasuklah aida. hehehe..

Unknown said...

limited edition ni :)

bicara mak dara said...

terbaek...

mselim3 said...

mselim3 pun sangat sokong usaha murni dalam membudayakan tulisan jawi nie...agar khazanah tulisan jawi ini x pupus dek zaman...oleh arus pembangunan IT sekarang nie...

mselim3

pls : biar buta IT jangan buta jawi...heheh

Unknown said...

bagus banget ballpointnya,,, bahasa jawi maksudnya bahasa apa?

Unknown said...

anak-anak sekarang ramai yang tak tahu tulis dan baca jawi

faizalfretless said...

budayakan tulisan jawi memang bagus sekali..kemana menghilang khazanah melayu kalau tidak kerana jawi dan juga jika tidak kerana islam..Alhamdulillah.

sury said...

a ah la...bagus betul la...na cari jugak

gnesop said...

sop mmg lemah jawi )

Sya Chot .. said...

xpernh plak jumpa pen tulis bhsa jawi..:)

sury said...

salam ramadhan..
iklan sikit boleh?jom beli sambil derma
http://www.wannsury.com/2013/07/amalproject-glam-ramadhan-kasih.html

shameel Iskandar said...

saya pun pernah beli pen ni. mmg satu usaha yg bagus, selain mewajbkan papan tanda pada jalan dan premis perniagaan menggunakan tulisan jawi

Unknown said...

Satu usaha yg sgt2 baik utk memartabatkan kembali tulisan jawi.

Shaiful Zaidi said...

Uniknya pen ini...

Uji Rafizan Hussein said...

Iyelah.... Buat hadiah bagi anak2 murid hujung tahun ni bagus kot.Mana nak beli?Tak terjumpa pun.

Kamsiah yusoff said...

tulisan jawi yg semakin hari semakin terpinggir...

Ahmad Kamil said...

saya still menulis guna jawi untuk unformal occasion dalam kehidupan seharian. =) rasa macam special haha

exam dah habis
http://iniblogabangkamil.blogspot.com/2013/11/exam-dah-habis.html