Sunday, April 5, 2015

Group Whatsapp untuk blogger


Sekarang ada banyak aplikasi yang dapat menyalurkan berita atau info dengan cepat. Bagi blogger, semestinya kita mahukan entri blog masing-masing dapat diakses dengan cepat. Saya terfikir, kenapa tidak diwujudkan satu group Whatsapp khas untuk blogger promosikan entri masing-masing? Ada banyak kelebihannya...

Setiap kali ahli group update blog, mereka boleh share link entri dalam group Whatsapp tersebut. Kan..kita boleh baca terus entri tu walau di mana saja kita berada. Kira win win situation la...masing-masing boleh promosi entri blog.

Selain promosi entri blog, group ni juga dapat merapatkan hubungan antara blogger. Best kan kalau kita boleh berhubung dengan lebih rapat lagi dengan blogger-blogger lain. Bolehlah bertukar-tukar pandangan dan idea tentang blog. Nak buat gathering pun boleh...tu untuk masa akan datang la..

Group ni terbuka kepada semua blogger, tak kira yang dah lama berblog atau yang masih baru. Janji ada blog dan ada entri...Khusus untuk blogger saja...kalau pembaca blog....tak perlu kot...nanti jem pula group tu.hehe...

Mesti ada yang tanya kenapa tak guna aplikasi Telegram...Sebabnya Whatsapp ni senang nak kawal...hehe..

Apa tunggu lagi...jom join..saya akan wujudkan group Whatsapp untuk blogger Malaysia sahaja..Nama group tu BLOGGER MY. Caranya mudah saja, sila hantar nombor Whatsapp anda ke email saya seperti di bawah. Nyatakan nama anda dan nama blog. Senang kan? Cepat...cepat...

email: mghazali7@gmail.com

Selamat berblog, semoga kita semua mendapat manfaat.



4 comments:

farhana mohamad said...

nak join.
nanti sy emailkan ye

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum... KM,

Insaaallah kalau mselim3 dah ada hpone yg canggih nie .. pape nanti e-mail. Insaallah k.
mselim3 setakat nie pakai hpone biasa aje..

mselim3

Shaiful Zaidi said...

salam..boleh add no tel saya nnt..dah ada kan...

JR said...

Idea menarik ni, rasa macam nak joint...