Sunday, May 3, 2020

Ayam Panggang ala Kenny Rogers di Rumah


Nak makan ayam panggang Kenny Rogers? Musim PKP sekarang ni kena buat sendiri di rumah. Puan isteri saya dah mencubanya. Resepi ambil kat Google saja! Hasilnya memang menjadi! 


Yang ni gambar sebelum masuk oven. Belum masak lagi dah mengancam. Haha.. Sabar jer lah. 


Sedia untuk dipanggang. Lamalah juga dalam satu jam,dengan suhu 200 celcius. Kalau rasa lambat nak tunggu, pergi beli kat kedai lah ya. Bukan kena tunggu pun, letak jer kat situ, boleh buat perkara lain. Kan.. 


Tadaaaa tu dia, dah masak pun. Ada yang tak sabar nak makan ni. Sabar.. Tunggu waktu berbuka dulu ya. Post ni dibuat setelah kami dah makan pun semalam. Jadi nak beritahu, rasanya memang sedap, lebih sedap daripada makan kat Kenny Rogers tu. Haha.. Sila jangan marah. Oh ya, ayam tu dimakan bersama nasi goreng Cina. Memang terangkatlah. Anak-anak request buat lagi. Hmm. 


Selamat berbuka. Selamat menjamu selera. Bagi yang nak cuba, boleh cubalah ya. Banyak resepinya kat Google. Yang penting kena berani mencuba. Sekian. 

1 comment:

ewanthology said...

terbaik..nampak menyelerakan