Friday, September 11, 2009

Tasik Kenyir


5 Jun 2007 aku bersama isteri dan anak,serta zulhilmi sekeluarga telah bercuti ke Terengganu. Kami ke Kuala Terengganu.Sesampainya di sana, melawat Muzium Terengganu,kemudian ke pantai Batu Buruk yang sememangnya sudah terkenal di Terengganu. Pada mulanya kami bercadang untuk bermalam di bandar Kuala Terengganu, tetapi bertukar rancangan pada saat-saat akhir.Ke mana pula?Tasik Kenyir.Ingatkan dekat,rupa-rupanya jauh juga.Hampir malam baru sampai.Di sana kami bermalam di Kenyir Lake View Resort& Spa.Hebat juga penginapan di sini.Bayaran untuk sehari semalam, RM 250.Alamak....boleh tahan juga.nasib baik masa tu ada bawa kad kredit.Takpelah kan, sekali-sekala.Kalau tengok dalam foto,itu adalah pemandangan Tasik Kenyir dari tempat makan resort yang kami diami.Makanan pun special juga.Nasi lemak untuk sarapan pagi tu berharga RM 25 sepinggan.Kesedapannya...rasa macam biasa jer.Mungkin bagi orang lain,sedap kot.Pada tengahari 6 Jun 2007, kami telah menyewa sebuah bot.Makcik jer yang mengendalikan bot tu, membawa kami mengelilingi Tasik Kenyir dengan bayaran RM 50 untuk satu trip.Masa tu Imdad baru umur 2 tahun lebih.Nasib baik dia tak meragam masa atas bot.Selepas check out petang tu, kami kembali semula ke Kota Bharu.Satu percutian yang tidak akan dilupakan.

No comments: