Friday, February 22, 2013

Dapat Free pun tak ambil


Rasa macam nak makan biskut kering lah pulak.Tak sangka pula kalau beli crackers tu akan dapat free butter crackers.Macam dalam gambar tu la...bukan main besar lagi ditulis FREE.Saya beli 2 bungkus lagi crackers tu dengan harapan akan dapatlah 2 bungkus butter crackers free.

Sayang seribu kali sayang...lupa nak tuntut free gift tu kat kaunter hadiah.kahkah....Maklumlah apabila barang yang dibeli penuh troli,sibuk pula dengan ragam anak-anak maka terlupalah akannya...adakah itu tanda-tanda penuaan?

Ini bukan kali pertama...dah banyak kali kalau shopping kat pasaraya,lupa nak ambil free gift.Sampai rumah baru perasan.Tak kuasalah nak pergi semula ke sana.Tak taulah nak atasi masalah lupa ni camana..Harap-harap takdelah kes barang yang dah dibayar tertinggal kat kaunter yer.

11 comments:

nini said...

barang-barang yang ada free kena asingkan kot....bila nampak depan mata baru la ingat kot...hehe...

Cinta hazanis said...

sama la kita. suka sgt lupa ambil free gift bila shopping.=.='

trah zain said...

saya haritu nak tuntut mug, tp segan nak mintak,haha

krole said...

hhuhuh~biasa jgk jd benda camni kat diri...adus sayang bro...free dua tu hhahaha...jadikan pengajaran agar lain kali tak lupa lg~

Nurul Farahizzati said...

kalau akak zizie, free chupa chup sebatang pun dy akan ingat dan gi tuntut.. hahahaha...

penaberkala said...

suh anak-anak pi claim
konpem depa ingat cikgu

penerus_langkah said...

jangan risau masalah penuaan... kerana ia bukan masalah anda yg lupa tetapi KENAPA DIORANG X TERUS MASUKKAN GIFT TERSEBUT, ITUKAN KERJA MEREKA... hehe, ya, mereka sebenarnya lupa bukan pembeli.

Mohd Ghazali Abdullah said...

terima kasih semua atas perkongsian idea

ms.antz said...

hari tu bukan tak ambik, tapi terlebih ambik... orang tu pun main bagi jak...

*mengantuklah lepas main layang2 http://www.zahidahwahid.com/?p=9192 nak tumpang tido sini boleh? ^_^

eita said...

rugi tu

jaakechik said...

ruginya!