expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Wednesday, November 20, 2013

Epal merah atau hijau?


Saya dilahirkan, dibesarkan dan menetap di Malaysia. Tapi saya suka makan epal.hehe...skema punya ayat. Betul lah....sedap rasa epal ni. Kedua-dua jenis epal saya suka tak kiralah merah atau hijau. Kalau kat kedai,oder jus epal.Kalau kat rumah makan begitu sahaja.

Epal ni ada banyak jenis kan.Kita kat Malaysia ni tak berkira sangat pasal nama-nama epal.Semua guna satu nama saja iaitu epal. Dalam banyak nama tu saya paling suka epal yang bernama pink lady ni. Selain rasanya yang manis, epal pink lady ni rangup dan sedaplah. Saiznya juga sederhana besar.

Memang banyak khasiat makan epal ni. Saya tak ambil kisah sangat tentang khasiatnya tu.Saya cuma suka makan. Dalam peti ais kat rumah mesti ada stok epal ni. Rasa macam nak tanam epal kat halaman rumah...tapi boleh hidup ker ?

10 comments:

  1. Epal merah my fav

    ReplyDelete
  2. haha . cer try tanam dalam peti sejuk :P

    ReplyDelete
  3. dua2 feveret KA hehehe

    ReplyDelete
  4. aefa lebih suka tembikai :D apple ni jarang mkn heheh

    ReplyDelete
  5. epal mmg bagus tuk kulit kita.. betul ke? rasenye betul kot..

    ReplyDelete
  6. Suka jgk mkn epal jenis nie sbb ranggup.

    ReplyDelete
  7. jom pakat tanam epal dlm peti ais

    ReplyDelete
  8. buat air epal hijau + asam boi sedap...

    sila ziarah ke teratak sy...
    http://saridahsenin.blogspot.com/2013/11/tawaran-notebook-diary-2014-dari-jalin.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan meninggalkan komen di blog KM7. Sila tinggalkan link blog anda untuk tukar link bloglist. Terima kasih, sila datang lagi.