Wednesday, November 20, 2013

Epal merah atau hijau?


Saya dilahirkan, dibesarkan dan menetap di Malaysia. Tapi saya suka makan epal.hehe...skema punya ayat. Betul lah....sedap rasa epal ni. Kedua-dua jenis epal saya suka tak kiralah merah atau hijau. Kalau kat kedai,oder jus epal.Kalau kat rumah makan begitu sahaja.

Epal ni ada banyak jenis kan.Kita kat Malaysia ni tak berkira sangat pasal nama-nama epal.Semua guna satu nama saja iaitu epal. Dalam banyak nama tu saya paling suka epal yang bernama pink lady ni. Selain rasanya yang manis, epal pink lady ni rangup dan sedaplah. Saiznya juga sederhana besar.

Memang banyak khasiat makan epal ni. Saya tak ambil kisah sangat tentang khasiatnya tu.Saya cuma suka makan. Dalam peti ais kat rumah mesti ada stok epal ni. Rasa macam nak tanam epal kat halaman rumah...tapi boleh hidup ker ?

10 comments:

fuzamusa said...

Epal merah my fav

Super Girl said...

haha . cer try tanam dalam peti sejuk :P

Normi Nieza said...

ala2 org putih gitewww..:)

Kesuma Angsana said...

dua2 feveret KA hehehe

Aefa Aerisya said...

aefa lebih suka tembikai :D apple ni jarang mkn heheh

Hafiza AizZawa said...

epal mmg bagus tuk kulit kita.. betul ke? rasenye betul kot..

Nazayiena Ayiena said...

Suka jgk mkn epal jenis nie sbb ranggup.

fairus mohamad noor said...

m3h suka epal merah..manis..

Mohd Ghazali Abdullah said...

jom pakat tanam epal dlm peti ais

ساريده سنين said...

buat air epal hijau + asam boi sedap...

sila ziarah ke teratak sy...
http://saridahsenin.blogspot.com/2013/11/tawaran-notebook-diary-2014-dari-jalin.html